Те (от ПП-ДБ-СС, бел.ред.) говорят за наследството на ГЕРБ в

...
 Те (от ПП-ДБ-СС, бел.ред.) говорят за наследството на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Борисов пред МГЕРБ: Говорят за наследството на ГЕРБ в София. Нахалници! Затова много вярвам в Господ – още първата седмица не могат да си направят общински съвет, пребиха хората в София - стана кръв и мазало, падна сняг 20 сантима -сиреч има карма!

  " Те (от ПП-ДБ-СС, бел.ред.) приказват за наследството на ГЕРБ в София. Нахалници! Това е точната дума. Затова доста имам вяра в Господ – още първата седмица не могат да си създадат общински съвет, пребиха хората в София - стана кръв и мазало, падна сняг 20 сантима и стана мазало. Сиреч има карма. И върху еднорозите тази карма тежи и никакви приказни феи няма да ги спасят. Защото те нервират тоя над нас ". Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младите в ГЕРБ. МГЕРБ се събра на конгрес - Национална зимна академия в Сливен.
 
Бойко Борисов стартира изявлението си със отбрана на обичайните полезности. " Аз в никакъв случай няма да се изкълча на майка ми да ѝ споделям родител. На майка ми, която за мен е светица и ще ми е майка, до момента в който съм жив, Бог да я елементарни. Това е свято - майката в българската народопсихология. Нямам нищо срещу, на всевъзможни инакомислещи сме дали опция за най-високите постове. Но ние от това не можем да мърдаме, това значи консервативно дясно ", сподели водачът на ГЕРБ пред младежите. " Да има мода, в този момент еднорози, феи, ние ще сме за нестинарките, кукерите, обичайното българско огнище. Аз по този начин съм учтив. Вие, в случай че сте по различен метод, бъдещето е ваше. Докато сме ние, по този начин ще бъде ", продължи той пред младите, критикувайки коледното шоу на новия столичен кмет Васил Терзиев. 

" Работата на Нинова е да излезе и да каже: " Борисов е отговорен за всичко ". Те ще се сбият Киро и Пеевски, а тя вика: " Борисов е отговорен ". И вика: " Той се изнизва ". Да заставам и да ги виждам по какъв начин се бият ли? Те се сбиха по-късно - Политическа партия и " Възраждане ", сподели той.
 
" 5 години бях основен секретар преди да стана кмет и имах най-вече власт. Никога по-късно не съм имал толкоз власт, даже като министър председател. И всички се сработиха с мен. Те зъснаваха, че в тези 2 годин ии да намправят нови избори и да ме неодобряват в София, отново ще ги победя. Но аз не си разреших да бъда нахален ", уточни той.
 
Борисов посъветва младежите на ГЕРБ да търсят способи за съгласие с младежите на другите обединения. Сглобката е " паянтова ", съобщи той и попита присъстващите дали има смисъл ГЕРБ да остане. " Да, понасяме вреди сега, само че плюсовете и положителните вести са повече ", съобщи Борисов и напомни някои от основните решения на държавното управление.
 
Според него страната ни има и големи шансове за Шенген и еврозоната. " Ние би трябвало да намерим подобаващата формула, която в този момент работи, скърца, паянтова е - несъмнено е по този начин. Дразнят ни доста неща, несъмнено и при тях е по този начин, само че това е единственото разумно все още ", счита Борисов. " Три години съсипахме всичко, сега в страната няма нито един престиж. Няма нито една институция с престиж. Как се ръководи без престиж? ", попита той.
 
" Всяка една от партиите може още на следващия ден да унищожи държавното управление. Ако вие ми кажете, още на следващия ден няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме ", обърна се Борисов към младежите на ГЕРБ. " На шестия, откакто над милиард изхарчихме, с цел да организираме избори, нещо, въпреки и паянтово, съществува ", добави някогашният министър председател. " От вас желая да ми кажете ясно и тъкмо - оставаме в това ръководство или не оставаме, тъй като не го харесваме. Или оставаме и продължаваме да се борим с парламентарните принадлежности. "
 
В изявлението си водачът на партията направи препратки към думите на говорилите преди него някогашни министри от ГЕРБ Делян Добрев и Владислав Горанов, а също и към присъединяване на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов в събота в Дарик радио. В изявлението си Борисов спореше с младежите, които в изявленията си желали " да се сбият " с Политическа партия - Демократична България. " Но при тях е същото. Те години наред насаждаха ненавист ", сподели той по адрес на Демократична България и Политическа партия.
 
Обърна внимание, че и " ние сме вдигали ръчичка за това държавно управление ". Борисов акцентира, че може и да не се харесват с ПП-ДБ, само че даже и да се отиде на избори, конфигурацията в Народното събрание ще е същата. " Трябва да намерите метод да поддържате връзка с тези хора ", посъветва младите Борисов, говорейки за Политическа партия - Демократична България. " Лесно е да счупим, елементарно е да ненавиждаме - това са лесните неща. Със Севда бяхме в прилежащи килии. Това е силата на ГЕРБ - силата да прощаваме, не да ненавиждаме. Ние можехме да създадем същото ", уточни Бойко Борисов, припомняйки арестите - своя и на пиара си Севдалина Арнаудова, по време на държавното управление на Кирил Петков.
 
" Христо Иванов приказва за джипката. За да отрежеш лента, значи, че си финансирал, проектирал, построил и разкрил. Това е разликата, в тия три години имаше едноличен модел със служебните държавни управления. Един човек назначаваше всичко. Но Христо Иванов не приказва за това. С мен се заяжда, че министър председателят не е цар. Но аз не съм се родил цар. Народът ме избутва през всичките тези години с големи болшинства ", напомни той.
 
" Това е революционно, което Христо Иванов сподели през вчерашния ден, и аз му благодаря, той е несъмнено интелигентен човек. Той приказва за бъдеще време. Но то би могло още в този момент, преди приемането на бюджета, да се защитят тези правила на ЕНП, на постоянните финанси. Разбирам и неговата компликация, тъй като е в коалиция публична с Политическа партия. Той не може да се разграничи все още. Абсолютно прав е, че всяка една от партиите сега може да унищожи държавното управление ", уточни Борисов. "
 
Сега в защитата се прави нещо, което без ГЕРБ нямаше да е допустимо. А в този момент подписите на Кирил Петков, на Христо Иванов стоят на първите четири места. Завчера минаха " Страйкърите ", акцентира Борисов. " Направихме и доста в нуклеарното гориво. Благодарение на това, Деляне, че сме в тази паянтова сглобка. Ако не беше ГЕРБ в сглобката, нямаше да е ги има. Ти го казваш. Сега има ли ги? Има ги ", обърна се той към Делян Добрев, който постоянно назовава " опозицията в ГЕРБ ". " Имаше неща, при които предходното държавно управление не се оправи. Кирил Петков не се оправи. Щеше ли да подпише тези контракти с вицепремиер Корнелия Нинова? Това менгеме, в което и те бяха, се махна с помощта на нас ", акцентира водачът на ГЕРБ.
 
" Имаме действителен късмет за Шенген и на 99,9 съм сигурен, че за въздух ще стане, с формула и за сухопътната граница, която е доста значима ", предвижда той. " Но прав е Христо Иванов - всеки миг това може да го счупим. Но какво следва? Нови избори. " Маркет Линкс ", които извънредно не ни обичат и харесват, ни дават 6-7 % преднина, само че и никакво по-различно от днешното ръководство - ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи. Местните избори го докараха. И вие продължавате да ме ръчкате да се бием ", добави някогашният министър председател, обръщайки се към младежкия актив на партията.
 
" Ние когато тръгвахме предходния път, им оставихме за цялата автомагистрала Търново-Русе пари в обособена сметка ", напомни той. " Взех решение – на първи копки не вървя ", сподели Борисов и изясни, че прави това, тъй като е видял преди ръководството на ГЕРБ доста първи копки на един и същи обект, след които нищо не се е случвало. " На лентичка – може, само че отново се иронизираше. Но това значи, че си го направил. Спряхме и лентички да режем, тъй като ги дразнехме. Ние правехме толкоз доста неща ", уточни Борисов. Борисов посъветва младежите на ГЕРБ да търсят способи за съгласие с младежите на другите обединения.
 
Борисов сподели в умозаключение: " Изпращам поздрави на Политическа партия, Демократична България, Движение за права и свободи, на всички, които поддържат това държавно управление! ".
 
На събитието пръв взе думата Делян Добрев. " България се трансформира в четвъртия покупател в света на съветски нефт. При състояние, че едвам 40 % от горивото се продава на българския пазар. По времето на ГЕРБ 50 % от нефта беше съветски, 50 % неруски. Сега е 100 % съветски. Сега евроатлантиците от " Промяната " купуват три пъти повече съветски петрол ", съобщи Добрев.
 
" Изнасят бензин и дизел в намерено море. Така написа в митническите документи. Добре ли е? Къде отива от там, никой не знае, тъй като се претрупва на други кораби. По наша информация отиват в други европейски страни, в Щатите. 60 % от горивата отиват из целия свят, макар дерогацията. Това държавното управление в енергетиката не е евроатлантическо ", добави ръководителят на Енергийната комисия в Народното събрание. Той разяснява и бюджета на Асен Василев.
 
" Бюджетът има заложени такива задължения и е толкоз ляв, че не знам нашите сътрудници от Демократична България по какъв начин ще гласоподават " За " него. Много ми е необичайно по какъв начин техните икономисти пазят този бюджет. И се чудих за какво се получава по този начин. И ще ви кажа моята теза. Според мен няма друго пояснение, като се изключи че са хипнотизирани. Вие несъмнено сте видяни, че Асен Василев не мига, когато приказва. Според мен като го гледат и се хипнотизират. Няма такава всеобща внушаемост в Народното събрание. Той им изяснява, че е доста хубаво да теглят милиарди задължения в идващите години и ще станеш богат. Ще препоръчам на сътрудниците да отидат да им леят патрон, някой поп да им чете, че несъмнено са омагьосани. Ще им препоръчам да не гледат Асен Василев в очите ", продължи Делян Добрев.
 
След него думата взе някогашният министър на финансите Владислав Горанов. " Не можем да бъдем на равнището на нашите политически съперници. Но сме длъжни, стоешком в тази комплицирана обстановка, да описваме за рисковете, които ръководството ни слага. А измежду тях са удвояване на дълга, трупане на големи лихви... Политическата класа дълбае дъното ден след ден. Тук е отговорността на ген. Борисов, на водача на ГЕРБ, да ни преведе през това без вреди за партията ", предизвести Горанов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР